Ny beredskapskjel

Ny beredskapskjel

Siden første kunde knyttet seg til fjernvarmenettet i oktober 2004 har fjernvarmen i Sunndal blitt et stort og viktig bidrag til å levere miljøvennlig energi til Sunndalssamfunnet. I 2023 leverte selskapet en omsetning på over 30 GWh. 

Fjernvarmen i Sunndal blir i all hovedsak oppvarmet av overskuddsvarme i fra Hydro Aluminium sin aluminiumsproduksjon, men Sunndal Energi må ha en mulighet for tilleggsvarme.  Mandag 5. februar startet arbeidet med montering av en ekstra beredsskapskjele i Sunndal Energi sin varmesentral, levert av Sveiseverkstedet AS fra Ålesund

- Kjelen kan fyres med både Naturgass og biogass. Hvis alt går etter plan, skal arbeidet være ferdige i løpet av februar, sier Georg Tvedt, leder for fjernvarme i Sunndal Energi.

Flere store prosjekter

På tampen av fjoråret kunne Sunndal Energi koble på leveransen for Driva Appartement, mottakssenteret i Sunndal. Utbyggingen av fjernvarmenettet fortsetter med uforminsket styrke også i 2024, med blant annet større prosjekter for næringslivet, stadig flere husstander, og ytterligere investeringer i forsyningssikkerheten.